Zij gingen je voor

Ariane laat zich omscholen tot apothekersassistent

Ariane Mulder werkte al 30 jaar in de zorgsector totdat zij afgelopen februari plots geen werk meer had. Met hulp van het Leerwerkloket begon ze op 1 september aan een zij-instroomtraject tot apothekersassistent.

Afbeelding
ariane laat zich omscholen tot apothekersassistent

“Mijn voorlaatste baan was op de klantenservice van een bedrijf dat apneu- en zuurstofapparatuur aan huis levert. Ik werkte daar 8,5 jaar toen ik hoorde dat het bedrijf zou verhuizen. Van Eindhoven naar Lelystad. Dat was qua reistijd niet te doen waardoor ik op zoek moest naar een andere baan.” zegt Ariane.


Die nieuwe baan in de zorgsector was snel gevonden en op 1 januari 2020 begon Ariane bij haar nieuwe werkgever. Ze had het daar naar haar zin en had dan ook niet verwacht dat haar werkgever haar op de laatste dag van haar proeftijd vertelde dat hij geen match voelde. Maar dat gebeurde wel. En zo belandde Ariane op 1 februari 2020 voor het eerst in haar leven in de WW: “Ik ben niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten. Mijn man zei nog: ‘Doe nu maar even helemaal niets.’ Dat heb ik precies één weekend volgehouden. De maandag erna ben ik gaan solliciteren en rondkijken. Zo kwam ik via een voorlichtingsmiddag van het UWV bij het Leerwerkloket terecht.”
 

Ariane maakt een afspraak met Leerwerkloket Zuid-Oost Brabant en kwam zo in contact met adviseur Annemarie Venhuizen: “Ariane wilde zich eigenlijk laten omscholen naar het onderwijs. Op basis van ons gesprek, haar skills en haar kansen op de arbeidsmarkt, kwam ik er achter dat Ariane beter in de zorgsector zou kunnen blijven. Haar passie voor werken in de zorg is zo groot. Ik vertelde Ariane over een traject voor zij-instromers BBL als apothekersassistent en dat bleek een schot in de roos.”

Ariane: “Ik had meteen zoiets van: ‘Yes, dit wil ik en dit ga ik doen.’ Dit was eigenlijk precies waar ik al eerder aan heb gedacht. Ik heb me direct aangemeld en na een aantal opdrachten en testen, ben ik toegelaten tot dit traject.”


Met hulp van de Stichting Bedrijfsfonds Apotheken vond Ariane uiteindelijk een BBL plek bij Service Apotheek Tongelre in Eindhoven waar ze op 1 augustus 2020 begon te werken en op 1 september dat jaar aan een tweejarig leerwerktraject is begonnen. Het Leerwerkloket heeft haar doorverwezen naar haar adviseur werk voor het aanvragen van scholingsbudget en dat werd toegekend. De werkgever betaalt haar salaris voor de dagen die ze daar werkt, de tweejarige opleiding wordt vergoed vanuit het scholingsbudget UWV.

Voor Ariane was het advies van het Leerwerkloket zowel een eye-opener als een geruststelling: “Dat ik mijn hele leven in de zorgsector heb gewerkt die dan blijkbaar ook het best bij mij past, dat geeft me een heel fijn gevoel.”